Niezwykła yerba mate o niepowtarzalnym smaku i charakterze. To połączenie brazylijskiej mate green-szlachetnej odmiany yerba mate z pysznymi ziołowymi i owocowymi dodatkami. Mate Green to najpopularniejsza i najsmaczniejsza marka yerba mate, pozyskiwana z ostrokrzewu paragwajskiego uprawianego na stokach i ocienionych plantacjach, starannie suszonego bez użycia dymu. Wśród dodatków ziołowych główną rolę odgrywa tu znany i ceniony przez zielarzy żeń-szeń z jego bogatą udokumentowaną historią upraw oraz zielona herbata gunpowder, smak pogłębia skrzyp polny oraz sproszkowane owoce brazylijskich jagód camu camu. Za bogactwo smaku i aromatu odpowiadają z kolei aromatyczne owoce kolendry i czarnego bzu.
Smak i aromat yerba mate:
Smak tej mate jest delikatny, acz charakteryzujący się specyficzną mocą, wynikającą z harmonijnego połączenia szlachetnej odmiany yerba mate oraz dodatków ziołowych i owocowych. Liście dziko rosnącego ostrokrzewu są soczyste i pełne życia, a zaparzony z nich napar ma stabilną moc i głębię smaku.
Dodatkowe składniki o charakterystycznym smaku - nadają tej kompozycji głęboki smak, w którym gorzki smak zbilansowany został tak, że powstaje napar mocny, jednak zupełnie pozbawiony gorzkich nut. Zdecydowany smak ostrokrzewu koresponduje tu ze specyfiką zielonej herbaty, delikatnością skrzypu polnego, siłą żeń-szenia. Ten ziołowy mocarny zespół jest wzbogacony kwaskowatością jagód camu-camu oraz silnie aromatycznym owocem kolendry i bzu czarnego. Osiągnięta harmonia pozwala cieszyć się stabilnością smaku tego naparu, w którym czuć ciężar właściwości wszystkich tych wspaniałych składników.
Susz:
- Susz yerba mate green pochodzi z dzikich, półdzikich plantacji jest dokładnie selekcjonowany.
- Mate green: zawiera zielone listki krojone w zależności od partii od 3 do nawet 6 mm.
- Zupełnie pozbawiony pyłu!
- Dodatki owocowe: sproszkowane jagody camu camu, owoc kolendry, owoce bzu czarnego.
- Dodatki ziołowe: suszone ziele skrzypu polnego, zielona herbata, korzeń żeń-szenia.
- Susz w całości pięknie zielony i pachnący.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 91% - kraj pochodzenia: Brazylia,
- camu camu sproszkowany owoc,
- owoc kolendry,
- skrzyp polny,
- zielona herbata Gunpowder,
- owoc czarnego bzu,
- korzeń żeń- szenia syberyjskiego,
- naturalny aromat.
Dodatkowe informacje:
- Brazylijska Yerba Mate Green jest szlachetną odmianą ostrokrzewu paragwajskiego, uprawianego w ocienionych miejscach, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar gorzkiego smaku.
- Dorasta w dzikich siedliskach.
- Tradycyjnie zbierana i suszona według zaleceń uznanych plantatorów z rejonu Rio Grande do Sul.
- Mate Green z potwierdzającym autentyczność produktu - chronionym logo z frazą Mate Green i Tukanem daje gwarancje, że towar jest odpowiednio zapakowany.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Dlaczego Green Mate to najlepszy wybór?
- Nie znajdziesz w niej żadnych sztucznych aromatów.
- Cechuje się najwyższą jakością opartą o tradycję brazylijskich mistrzów.
- Dorasta na dzikiej leśnej i żyznej glebie.
- Do jej produkcji wykorzystuje się jedynie liście ostrokrzewu podlegające selekcji.
- Tradycyjny proces obróbki polegający na suszeniu powietrzem utrzymuje w suszu długo soczyście zieloną barwę.