Ta yerba to nowość na naszym rynku, a zarazem najmocniejsza wśród argentyńskich yerba mate.
Pochodząca z bardzo nasłonecznionych argentyńskich plantacji w stanie Corrientes, ma bardzo dobre właściwości pobudzające, a zarazem napar ma dokładnie tyle gorzkiego smaku, ile lubi prawdziwy mateista. Nie ma żadnych dodatków, to zielony pachnący susz składający się ze średnio ciętych listków z niewielką ilością patyczków.
Rio Negro to najwyższej jakości, szlachetna odmiana yerba mate produkowana zgodnie z argentyńską tradycją. Powstaje z ostrokrzewu uprawianego we właściwym dla tego gatunku ekosystemie. W procesie przetwórczym jest suszona ciepłym powietrzem.
Smak i aromat yerba mate:
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Argentyna.
- susz składający się ze średnio ciętych listków z niewielką ilością patyczków.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.