OtiorSTOP redukuje liczbę roślin...

OtiorSTOP redukuje liczbę roślin porażonych opuchlakami 100 g

Ostatnie sztuki w magazynie
91,90 zł
Brutto

Preparat mikrobiologiczny redukujący ilość roślin porażonych opuchlakami.

 

OPIS PREPARATU

OtiorSTOP to preparat do higienizacji środowiska korzeni roślin: truskawki, winorośli, maliny, borówki, porzeczki, agrestu, które są narażone na żerowanie larw opuchlaków (Otiorhynchus). Larwy uszkadzają korzenie roślin powodując upośledzenie pobierania związków odżywczych z gleby oraz rozwój organów. Miejsca uszkodzone przez opuchlaki często stanowią wrota do infekcji bakteryjnej lub grzybowej. Zawarte w preparacie mikroorganizmy i wyciągi roślinne, zmieniają środowisko glebowe, niekorzystne dla rozwoju larw opuchlaków, stymulując zdrowy wzrost korzeni. Bakterie w preparacie produkują substancje odżywcze, które są bezpośrednio pobierane przez rośliny. Konsekwencją zastosowania OtiorSTOP jest podwyższenie zdrowotności oraz ograniczenie roślin porażonych opuchlakiem, poprawa jakości i ilości plonu.

SKŁAD I DZIAŁANIE

Kompozyt mikrobiologiczny o wysokiej koncentracji.

STOSOWANIE

Dla każdej uprawy przed założeniem plantacji należy opryskać glebę przed wysadzeniem sadzonek. W trakcie uprawy:

  • truskawka: przed kwitnieniem;
  • malina, borówka, porzeczka, agrest, winorośl: rozwój kwiatostanu.

Preparat 10g rozpuścić w 40 litrach wody. Stosować kilkukrotnie podczas okresu wegetacji roślin.

Uprawy: truskawki, maliny, borówki, porzeczki, agrestu, winorośli – 10g/1000m2.

1 Przedmiot
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Zapoznaj się z polityką cookies.