Odpowiednia zawartość azotu, potasu, magnezu, żelaza i innych składników w nawozie umożliwia usunięcie przyczyny brązowienia igieł spowodowanej ich niedoborem. Odpowiednio dobrana forma azotu oraz szybko przyswajalny magnez decydują o prawidłowym, rozłożonym w czasie działaniu nawozu i skutecznym pobieraniu składników pokarmowych przez rośliny. Każda granulka zawiera deklarowane makro i mikroskładniki pokarmowe. Zapewnia to ich równomierne rozmieszczenie na powierzchni gleby.
Jest ekologicznym nawozem z pokrzywy przeznaczonym do stosowania w uprawach warzyw na wszystkich rodzajach gleb, a szczególnie na glebach lekkich o małej zawartości substancji organicznej. Nawóz można stosować w uprawach polowych warzyw, w ogrodach działkowych i przydomowych, przez cały okres wegetacyjny, w szczególności w okresie intensywnego wzrostu...
Najwygodniejsza forma nawożenia
Aktywizują podłoże i nawożą rośliny
Zwiększają przyswajalność składników pokarmowych
Zapewniają optymalny wzrost i rozwój roślin