Herbatka ziołowa - środek spożywczy, którego
składniki regulują procesy trawienne i przemiany materii, wpływają na gospodarkę
węglowodanową, wspomagają działanie przewodu pokarmowego, a zwłaszcza
trzustki.
OPIS
Herbatka ziołowa - środek spożywczy, którego
składniki regulują procesy trawienne i przemiany materii, wpływają na gospodarkę
węglowodanową, wspomagają działanie przewodu pokarmowego, a zwłaszcza
trzustki.
SKŁADNIKI
korzeń
mniszka
korzeń pokrzywy
ziele
majeranku
szyszki chmielu
ziele
tymianku
liść mięty
SPOSÓB
UŻYCIA
Pić 1 –2 razy dziennie. Saszetkę zalać wrzątkiem i pozostawić
do zaparzenia na 10 minut.
UWAGA
Produkt nie może
być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy
przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zdrowy styl życia i
stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety są ważne dla prawidłowego
funkcjonowania organizmu.
PRZECHOWYWANIE
w miejscu
suchym, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych
dzieci.